Vælg en varmepumpe som energikilde

Har du et gammelt olie eller gasfyr og overvejer at investere i et nyt, kan du med fordel overveje at kigge på en varmepumpe. Ikke alene er de langt mere økonomisk i drift, de er også langt mere miljøvenlige. Det skyldes at at der kun bruges 1 kW til at producere 3 kW hvor en traditionel energikilde som et oliefyr producere 1:1 kW. Derfor har en varmepumpe også tjent sig ind efter en 5-6 år og de har en forventet levealder på 15-20 år. Der er ingen service andet end at der er et filter, der skal renses og skiftes en gang om året. gramenergi.dk er et af de virksomheder, der producere varmepumper.

3 forskellige typer af varmepumper

Der findes grundlæggende 3 forskellige typer af varmepumper. Jord til vand, luft til vand og luft til luft. 

Jord til jord er den dyreste og mest effektive og kræver, at der graves ledninger ned i haven. Hvis man ikke har lyst til at få sin have gravet op eller den ikke er stor nok, er luft til vand varmepumpen et godt alternativ. Det er lidt billigere og lidt mindre effektivt, men fungere efter samme princip. Den sidste løsning luft til luft er en god løsning til kolonihaver og sommerhuse og koster også langt mindre end de 2 andre løsninger. Modsat de 2 andre anlæg, fungere den også som en airconditioner, hvilke ikke er en dårlig ting om sommeren.

For at en varmepumpe er mest effektiv, er det vigtigt at dit hus er isoleret og det er nødvendigt at få en autoriseret installatør til at sætte det op. Husk at det ikke skal sættes op i nærheden af soveværelset eller naboer, da det godt kan larme. Der skal søges tilladelse hos kommunen, men det kan installatøren hjælpe med. Det er også nødvendigt at give BRF besked om at der er sket en ændring.

 

Lukket for kommentarer.