Man kan pynte en græskant som en frisure!

Har du nogensinde overvejet, at du jo kan gøre den græskant lidt særegn, end at du behøver at cutte den helt i bund, fordi det virker som det oplagte valg?

Vi mener det ikke på sådan en doven måde, at man bruger en undskyldning om at undlade at klippe ens græskant helt i bund sammen med det andet græs, fordi man føler det for besværligt; men fordi man gerne vil skabe et andet udseende med den græskant som kontrast eller forlængelse af resten af græsplænen.

Det kan også lyde lidt voldsomt, at vi ligefrem kalder det en “frisure”, og her mener vi da ikke, at du skal til at farve den i meget mærkværdige farver eller lave den til en stiv hanekam, men man kan jo med vilje godt holde den lidt længere end resten af græsset derhjemme.

Det er jo bøvlet at få slagtet den græskant godt nok ned ved både terrasse, gavl, under havemøbler med videre, også selvom man måske har en kantklipper; og det kan blive dyrt at få professionelle folk ud at beskære den hver gang, den er blevet for lang.

Specielt om sommeren, hvor græsset kan gro en hel del, så kan man have brug for at skære græskanten ned en del.

Men man er så også nødt til at udvise, at det er meningen, man vil holde græskanten i en anden længde, så det netop ikke ligner sløsethed: et eksempel kan jo være, at man klipper den lige lang med en hækkesaks, saks eller andet, så man ikke skal bøvle med at komme helt i bund med den.

Orker man ikke det med at klippe den ned eller holde den anderledes, så kan man jo også bruge noget round-up til at holde den nede.

Dog skal man huske på, at det ikke er så sundt for miljøet at bruge, så det skal bruges i begrænset omfang.

Lukket for kommentarer.