Kan jeg købe melatonin i pilleform i Danmark?

Ifølge dansk lovgivning er det desværre ikke tilladt at forhandle melatonin holdigt kost tilskud i håndkøb inden for Danmarks grænser. Melatonin er i Danmark klassificeret som et lægemiddel, hvilket betyder, at du skal have din praktiserende læge til at udskrive en recept på melatonin, hvis du ønsker at anvende det som sovemiddel.

Det er dog tilladt at købe melatonin til eget brug i butikker i andre lande og i internationale webshops, så længe disse er placeret i EU eller i EØS lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvor den webshop, hvorfra du bestiller melatonin, er hjemmehørende. USA, Asien og Oceanien er eksempelvis udelukket. Bestiller du melatonin fra et af disse territorier, er det slet ikke sikkert, at din forsendelse nogen sinde når frem.

Hvilke former for kost tilskud kan jeg bruge til at booste min nattesøvn?

Hvis du ikke ønsker at anvende ren melatonin som kost tilskud, men i stedet holde dig til præparater, som ifølge gældende dansk lovgivning er tilladt i Danmark, kan du vælge at prøve et kost tilskud med et højt indhold af tryptofan. Tryptofan er en amino syre, som forekommer naturligt i visse fødevarer – for eksempel kød, fisk, fjerkræ, nødder og kerner – og som trigger den naturlige udskillelse af melatonin fra din koglekirtel.

Et eksempel på et tryptofan holdigt kost tilskud er Zenbev, som er baseret på græskarkerner. Græskarkerner har et højt indhold af tryptofan, zink, magnesium og vitamin B6, som ud over søvn fremmende egenskaber også har en positiv indvirkning på såvel fordøjelsen som på immun forsvaret og kredsløbet. Med Zenbev kan du således styrke den gode og sammenhængende nattesøvn uden at skulle ud på det grå marked og risikere at få et dårligt kost tilskud med melatonin.

Bliv klogere på det tryptofan holdige kost tilskud Zenbev og den danske melatonin lovgivning på melatoninguide.dk

Lukket for kommentarer.