Hvor tit skal man påføre bundmaling på en båd?

Lad os starte et helt andet sted med nemlig fugle, der slænger sig så majestætisk og nærmest højtideligt i vandet, om de så er på havet, i en å eller på en flod.

Men sådan ser det jo kun ud på overfladen, for nedenunder – medmindre de har vendt bunden i vejret på sig selv for at finde mad – så pisker deres ben afsted som to piskeris på overarbejdet.

Det er ikke for at lave sådan en analogi med, at man ikke kan se, hvad der er under vandet på et isbjerg, da størstedelen af fuglen er over vandet, men vi nævner det for at sige, at man sjældent bemærker, hvad der sker under vandoverfladen.

Man skal jo fysisk derned, om man så vil dykke, svømme under vandet eller lave noget tilsvarende for at se, hvad der foregår – og så skal man jo gerne op igen, for man kan ikke overleve uendeligt under vandet.

Man ser jo ikke båden på undersiden

Derfor kan man måske også tænke det samme om ens båd, at se længe den er pæn og ren og up to date på overfladen med at se flot ud og have det nyeste udstyr, så er der vel heller ingen stor grund til at bruge så meget tid med den, hvad der er under vandoverfladen det meste af tiden?

Jo, det er der faktisk.

For det første er det jo her, at man skal være opmærksom på skibet eller båden, om der kommer alger på, sætter sig krebsedyr og meget andet, for den slags kan jo gå hen og ødelægge båden nedefra, selvom man ikke kan se det.

Der var en grund til, at sådan noget med at blive kølhalet var en stor straf før i tiden.

Så udover at holde båden pæn med bundmaling, så kan det også i nogle tilfælde være med til at give et beskyttende lag, som man skal tjekke op på jævnligt.

Du kan anskaffe dig noget her: https://www.baadbiksen.dk/baadudstyr/10-bundmaling/ 

Lukket for kommentarer.