E bøger – nem læsning når du er på farten

Læseheste og bogorme har altid – og vil forhåbentlig altid – eksistere. Hvad der kan risikere at dø ud, er den gammeldags papirbog, hvilket nogle vi anskue som et tab, og andre vil imødese med fortrøstning. Papirbøgernes død betyder nemlig så langt fra enden på læsningens kunst. Læse oplevelsen flyttes bare fra et analogt til et digitalt medie, nemlig den moderne ebog. Og det er der rigtig mange fordele ved.

Ebogen – uendelig i oplag

For det første skal du med et abonnement på ebøger ikke vente utålmodigt på, at boghandleren eller biblioteket åbner, når du er løbet tør for læsestof. Dette kan være en anledning til stor frustration – især hvis det sker i de sene aften timer eller i løbet af en weekend. Du kan simpelt hen blot gå online og hente den bog, du ønsker at læse – og få adgang til den med det samme. Ebøger udkommer nemlig ikke i begrænset oplag på samme måde som papirbøger, hvilket i praksis betyder, at du ikke skal vente på, at dine reserverede værker kommer hjem til biblioteket – eller at boghandleren får bestilt din ønskede bog hjem.

For det andet fylder ebøger ikke mere end den smartphone eller tablet, på hvilken du opbevarer dem. Afhængig af lager kapaciteten kan du hente i hundredevis af titler ned og dermed have adgang til dem, selv når du er offline – for eksempel hvis du er i sommerhus eller i udlandet. Er du i nærheden af en solid internet forbindelse, kan du vælge at streame dit læsestof, eller skifte nogle af de bøger, du tidligere har downloadet og efterfølgende læst, ud med nye.

Find dine ebøger hos Politikenbooks

For det tredje er ebøger typisk billigere end papirbøger, selv om indholdet er det samme. Hos Politikenbooks kan du med et abonnement få adgang til et stort og varieret udvalg af digitale bøger i høj kvalitet.

Lukket for kommentarer.